Yurt dışı cihaz kaç yıl sonra satılabilir?
Kayıt başarılı olursa, artık yabancı telefonunuzu Türkiye’de sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Telefonu 3 yıl boyunca kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız, “Cihaz yurtdışında kayıtlı” notunu görmelisiniz.
Yurt dışı telefon satmak yasak mı?
Buna göre, yurt dışından getirilen ikinci veya daha fazla cep telefonunun hiçbir koşulda ülkeye getirilmesine izin verilmiyor. Yolcu başına bir cep telefonu serbestçe Türkiye’ye getirilebiliyor ve 31.000 692 TL ücret ödenerek IMEI kaydı yapılabiliyor.
Pasaport kayıtlı telefon 3 yıl sonra başkası kullanabilir mi?
3 yıl sonra dilerseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
Yurt dışı telefonu nasıl satabilirim?
Yönetmeliğe göre Getmobil’den yabancı akıllı telefon satın alabilmek için pasaport kayıt tarihinden itibaren 3 yıl geçmesi gerekiyor. Ayrıca 2019’dan önce Türkiye’de kayıtlı yabancı telefonları da Getmobil’e satabilirsiniz.
IMEI kaydından 3 yıl sonra ne olur?
Zaten bir IMEI kaydettiyseniz, yeni bir cihaz kaydedebilmeniz için Türkiye’ye girişinizin üzerinden en az 3 yıl geçmiş olması gerekir. Bu nedenle, 3 yıl içinde başka bir telefon kaydettiyseniz yeniden IMEI kaydı mümkün değildir.
2 el yurtdışı iPhone alınır mı?
Bu, ikinci el alım satım sitelerinde gördüğünüz satılık yabancı cihazlar için yazılmış bir makale değildir. Bu, yalnızca kullanıcıların yurtdışına gittiklerinde yanlarında getirdikleri cihazlar için yazdığımız bir makaledir. İkinci el alım satım sitelerinde satılan cep telefonlarını yurtdışından satın almamanızı kesinlikle öneriyoruz.
2 el telefon satma yasal mı?
Güvenilir bir yerden alışveriş yaptıktan sonra, uzman telefon satın alma gibi fırsatlar sunan bir yerden kolayca kullanılmış bir akıllı telefon satın alabilirsiniz. Firmamız bu alanda kullanılmış telefon alım satımı için garantili hizmetler sunmaktadır. Kullanılmış telefon satmanın suç olup olmadığı sorusunun cevabı elbette suç değildir.
Yurt dışı kayıtlı telefon başkasına satılır mı?
Evet, pasaportta kayıtlı yabancı bir cep telefonu 3 yıllık kullanım süresi dolduktan sonra satılabilir. Ancak satış işlemi sırasında pasaportunuzu ve telefonun IMEI numarasını doğrulamanız gerekecektir.
IMEI atmak kaç TL?
Yeni IMEI kayıt ücreti ne kadar? 2023 yılında telefon IMEI kayıt ücreti 2.000 732 TL’den 6.000 91 TL’ye önemli ölçüde artırıldı. Ancak 7 Temmuz 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücreti önemli ölçüde artırıldı.
Kayıt yapılan telefon ne zaman satılır?
3 yıl içinde satamazsın. 3 yıl sonra satabilirsin.
Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?
Birden fazla SIM karta sahip cihazlarda en fazla üç IMEI numarası ile kayıt yapılabilmektedir.
3 takvim yılı ne demek telefon?
Diyelim ki Kasım 2019’da telefonu SIM kartla aktif edersek 3 yıl böyle işleyecek. 2019, 2020 ve 2021. Yani 1 Ocak 2022’den itibaren telefonu satabilir, başkasına verebilir ve başka bağlantılarla kullanabilirsiniz. Aslında buradaki 3 yıl, 2 yıl eklenerek Aralık 2019’dan 25 ay sonrasına otomatik olarak aktarılıyor…
İkinci el telefon satarken nelere dikkat edilmeli?
Telefonunuzu satarken uymanız gereken 5 kural Telefonunuzu operatörünüzde devre dışı bırakın. … Verilerinizi yedekleyin. … SIM/microSD kartlarını çıkarın. … Şifreleyin/fabrika ayarlarına sıfırlayın. … Yedek aksesuarlar eklemeyi unutmayın. … Temizleyin!
Fatura üzerine alınan telefon satılır mı?
Evet, satın aldığınız cihazı taksitle veya sözleşmeli olarak satabilirsiniz.
Yurt dışı kayıtlı telefona başka hat takılır mı?
Yeni düzenlemeyle, takılan SIM kartın pasaportta kayıtlı telefonla aynı kişiye ait olması gerekiyor. Arkadaşınızın da dediği gibi, başka bir SIM kartla kullanılamaz.
7 yıl ve üzeri kullanılmayan cihaz nasıl açılır?
Yedi yıldır kullanılmadığı için IMEI numarası devre dışı bırakılan telefonlarınızın kilidini açabilirsiniz. Fatura gerekmez, sadece hattınızı o telefona bir kez bağlamanız yeterlidir. Yani hattı o telefona bağlayan kişinin e-devlet hesabı üzerinden talebinizi yapmanız gerekir.
Yurt dışı cihaz kullanım süresi bitince ne olur?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.
3 takvim yılı ne demek telefon?
Diyelim ki Kasım 2019’da telefonu SIM kartla aktif edersek 3 yıl böyle işleyecek. 2019, 2020 ve 2021. Yani 1 Ocak 2022’den itibaren telefonu satabilir, başkasına verebilir ve başka bağlantılarla kullanabilirsiniz. Aslında buradaki 3 yıl, 2 yıl eklenerek Aralık 2019’dan 25 ay sonrasına otomatik olarak aktarılıyor…
IMEI ne zaman sıfırlanır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024’ten itibaren yabancı telefonların IMEI kayıtlarının sıfırlanacağını ve bu telefonların Türkiye’de yeniden kullanıma açılacağını duyurdu.